Tarvasjoen hyvinvointikeskus tukee myös viimeisellä matkalla

0
Kevyt hieronta voi tuoda potilaan ja hänen omaisensa suhteeseen uutta läheisyyttä.
Kevyt hieronta voi tuoda potilaan ja hänen omaisensa suhteeseen uutta läheisyyttä.
Kevyt hieronta voi tuoda potilaan ja hänen omaisensa suhteeseen uutta läheisyyttä.

TARVASJOKI. Huoneesta kuuluu veden vaimea solina, ja suolalamppu luo himmeää valoaan. Tämä Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen huone on sisustettu esimerkiksi siitä, miten saattohoitovaiheessa olevan henkilön vointia voidaan lääkkeiden lisäksi helpottaa.
Sanna Järvinen ja Arja Elo ovat saaneet valmiiksi Turun ammattikorkeakoulun järjestämän kaksi lukukautta kestäneen, lähi- ja sairaanhoitajille tarkoitetun ”Kohti arvostavaa saattohoitoa” -koulutuksen. Myös uudet tiedot kivunhoidosta toivat työhön lisää varmuutta.
–Kosketuksen ja lähellä olon kipua lievittävästä vaikutuksesta on saatu paljon hyviä kokemuksia. Ihminen aistii ja tuntee läheisyyden vielä pitkään sen jälkeenkin, kun hän ei enää tunnu reagoivan ympäristöönsä, Elo kertoo.
Yhtenä konkreettisena seurauksena koulutuksesta he ovat ideoineet Kotimatkalla-arkun.
–Siinä potilaan huoneeseen kulkevat mukavasti erilaiset tekstiilit, aromaterapiaöljyt, musiikki ja kirjallisuus eli kaikenlainen sellainen, jonka avulla saattohoitopotilaan oloa voidaan helpottaa, kertoo Järvinen.

Lue lisää 13.05.2014 lehdestä