Lauantaina kaasutellaan

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Lauantaina Oripään, Pöytyän, Loimaan ja Säkylän alueella ajetaan Raision urheiluautoilijat ry:n järjestämä Nilfisk Ralli. Raision urheiluautoilijoiden kanssa yhteistyössä toimii myös Turun Lentokerho sekä Lions Club Oripää.
Kilpailukeskuksena ja lähtöpaikkana toimii Oripään lentokenttä, josta kilpailijat lähtevät kaasuttelemaan kuuden erikoiskokeen läpi.
Oripään lentokentän Okra-halliin pystytetään ralliravintola ja Turun Lentokerho esittelee monimuotoista toimintaansa riippuliidosta taitolentoon. Reittikarttoja myydään lauantaina kello yhdeksän alkaen Riihikosken Nesteellä, Yläneen Kaffepaussilla sekä Oripään lentokentällä.
Kilpailuun osallistuu lähes 170 autokuntaa kahdessakymmenessä eri kilpailuluokassa. Osanottajat saapuvat Auranmaalle kaikkialta Suomesta. Kaukaisimmat osanottajat tulevasta Lapista asti.
–Kyseinen F-Cup rallisarja on Suomen suosituin ja katsojia tulee Ruotsista asti. Osanottajamäärältään näin suurta rallia ei ole pitkään aikaan järjestetty Auranmaalla kertoi Raision urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Susanna Rantasalo.
Kilpailulta Rantasalo odottaa hyviä tuloksia ja vähän haavereita
–Toivon, että kisan aikana ei tapahdu suurempia haavereita ja kisassa mukana oleva oma mies ja poika pärjäävät hyvin. Rantasalo jatkaa.
Ensimmäiset autokunnat lähtevät liikkeelle kello 11.01 ja viimeisimmät saapuvat maaliin yhdeksän aikaan illalla. Kilpailun kokonaispituus on 196 kilometriä. Kilpailun tarkkaa reittiä ei julkaista ennen kuin vasta kisa-aamuna, mutta kilpailun johdosta teitä suljetaan Niittukulman, Rannanmäen, Mökköisen, Vilvaisen, Uudenkartanon, Korkeakosken, Sydänmaan ja Nummiojan kylien alueella.