Suurkulo ja tunteet roihuavat Himolan kesäteatterissa

0
Maija (Päivikki Lekari) ja Alina (Elisa Niittymäki) kihisevät uusimmista juoruista, mutta Hildalla on suurempi huoli tulipalosta.
Maija (Päivikki Lekari) ja Alina (Elisa Niittymäki) kihisevät uusimmista juoruista, mutta Hildalla on suurempi huoli tulipalosta.
Maija (Päivikki Lekari) ja Alina (Elisa Niittymäki) kihisevät uusimmista juoruista, mutta Hildalla on suurempi huoli tulipalosta.

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan kesäteatterissa lähdetään tänä kesänä aikamatkalle vuoteen 1914, jolloin Pöytyältä levisi valtava suo- ja metsäpalo Yläneelle. Moni yläneläinen on kuullut tuosta myyttisestä tulipalosta, joka nimettiin myöhemmin Suurkuloksi.
Dramaattisen tapahtuman on näytelmäksi käsikirjoittanut Rauno Juhannusvuori, jonka keräämästä aineistosta löytyi järkyttäviä ja yllättäviäkin käänteitä ja kohtaloita. Näytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Pekka Saaristo. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin  vaihtelevista kesäkeleistä huolimatta.
–Täällä on hyvä porukka, jonka kanssa on hyvä työskennellä. Näytelmää on harjoiteltu hyvällä fiiliksellä ja hurtilla huumorilla, ohjaaja Pekka Saaristo luonnehtii.
Näytelmän lisäksi Suurkulon tunnelmiin pääsee myös Lystmettään pystytetyssä näyttelyssä, jossa on esillä muun muassa valokuvia ja lehtileikkeitä. Näyttelyn avajaiset pidetään sunnuntaina 22.6. kello 13.

Suurkulo ja Kustaa Himolan kesäteatterissa. Ensi-ilta on sunnuntaina 22.6. klo 19. Muut näytökset: 24.6., 26.6. klo 19.  29.6. klo 13 ja 19. 1.7. ja 3.7. klo 19. 4.7. klo 19 + tanssit. 6.7. klo 13 ja 19. Yönäytökset 22.8. ja 23.8. klo 22.

Lue lisää 17.6.2014 lehdestä