Uimavesihana avattiin Kyrön maauimalassa

0
Reijo Hartikka näyttää, miten uimavesi pulppuaa pikkuhiljaa Kyrön maauimalan altaaseen.
Reijo Hartikka näyttää, miten uimavesi pulppuaa pikkuhiljaa Kyrön maauimalan altaaseen.
Reijo Hartikka näyttää, miten uimavesi pulppuaa pikkuhiljaa Kyrön maauimalan altaaseen.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrössä alkaa kovaa vauhtia näyttää siltä, että seudun vesipedot pääsevät pian uimaan kylän omaan maauimalaan. Hankkeen priimusmoottori, Kyrön seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Hartikka käänsi torstaina vesihanan auki ja valtavaan uima-altaaseen alkoi pulputa vettä. Hieman apua saatiin myös rankkasateesta.

Kunnan kanssa on laskettu, että vettä voi päästää altaaseen keskimäärin 100 kuution vuorokausivauhdilla. Jos täyttäminen onnistuu mutkitta, 1 500 kuution altaan täyttämiseen menee 15 päivää. Ihan tarkkaa avajaispäivää Hartikka ei vielä lyö lukkoon, mutta kuun loppuun mennessä pitäisi olla valmista.

– 1.7. minut on luvattu heittää altaaseen, oli siellä vettä tai ei, hän nauraa.

Lue lisää 13.6.2014 lehdestä