Kesäkuussa työttömyyden kasvu jyrkkeni

0

AURANMAA. Kesäkuun aikana työllisyystilanne heikkeni Auranmaalla ja työttömyysaste kohosi alkuvuoden tasolle. Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan työttömyysaste oli Auranmaalla kesäkuussa 10,1 prosenttia.
Marttilassa työttömyysaste nousi kesäkuussa jo 12,2 prosenttiin, mikä on heikoin tilanne puoleentoista vuoteen. Pöytyällä ja Oripäässäkin työttömyysaste kasvoi kesäkuussa taas yli kymmenen prosentin.
Koski on Auranmaan kunnista ainoa, jossa työttömyys on ollut laskussa lähes koko vuoden ja jossa työttömyysaste on ollut viime vuotista matalampi. Kesäkuussa Koskenkin työllisyystilanne heikkeni työttömyysasteen jäädessä kuitenkin edelleen viimevuotista matalammalle tasolle.
Kesäkuussa työttömiä oli Auramaalla 958, mikä on 14,5 prosenttia enemmän kuin kuukausi sitten ja 14,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja oli kesäkuussa vähemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja oli kesäkuussa 22, kun vuotta aiemmin niitä oli 31.