Mäkinen ajaa Alastarolla viikonloppuna

0

AURA/ALASTARO. Ratakuorma-autojen EM-sarjaa monta vuotta menestyksellä kiertänyt, mutta tänä vuonna sarjan väliin jättänyt auralainen Mikä Mäkinen nähdään viikonloppuna Alastarolla. Mäkinen osallistuu rata-ajon SM-sarjan neljänteen osakilpailuun Finrace Alastaroon. Kuorma-autot esittäytyvät Finrace -sarjassa ensimmäistä kertaa Alastarolla.
Haastajana Mäkisellä kilpailussa ovat muun muassa tänä vuonna Ranskan sarjassa kaksi osakilpailua ajanut Sami Ojanen ja viime vuoden kansallisen kuorma-autoluokan mestari Jarkko Jauhiainen.
Kisassa nähdään myös ulkomaisia vieraita, kun Xtreme race -luokkaa kirittämään saapuvat Viron BMW 325i CUP -luokan kuljettajat. Myös kuorma-autoluokan vauhtia tulee testaamaan Martin Ström Ruotsista.
Luokkien tilanne Finrace -sarjassa on tiukkaakin tiukempi. Vaikka Porsche GT3 Trophy -luokkaa tällä hetkellä johtava Jukka Honkavuori ja V8 Thundercars -luokkaa johtava Jari Nurminen ovatkin selkeässä johdossa, ei muissa luokissa ole vielä samanlaista pistejohtoa kellään.
Turun urheiluautoilijoita edustava Erkka Lindstedt johtaa Minillään V1600 -luokkaa 11 pisteen johdolla Pärnun kilpailun jälkeen.
Salolainen Fast Fox Racingin ykköstiimi Santtu ja Marko Rantanen johtavat Xtreme race -luokkaa ainoastaan viiden pisteen johdolla, joten kamppailu pisteistä BMW -merkkiluokassa tulee olemaan tiukkaa Alastaron kilpailussa.
Myös Formula Ford kamppailu on tiukkaa, kun Miikka Mäkelä on ainoastaan seitsemän pisteen karkumatkalla Aleksanteri Huovisesta.