Piparikala jäi kuudenneksi

0
Mika Silanderin piparitaikinalla onkima turpa painoi 438 grammaa.
Mika Silanderin piparitaikinalla onkima turpa painoi 438 grammaa.
Mika Silanderin piparitaikinalla onkima turpa painoi 438 grammaa.

KOSKI. Mitäs madoista, jos vehnäjauhoja tai piparitaikinaa piisaa. Niillä kalastettiin Kosken Kohauksen ongintatapahtumassa illan suurimmat saaliit. Vaikka varsinaisesta kilpailusta ei ollutkaan kysymys, kolmen painavimman yhteissaaliin onkijat palkittiin kalastajanhatulla. Niidenkään, joille joki ei suonut minkäänlaista saalista, ei tarvinnut lähteä rannalta murisevin vatsoin, sillä yrittäjät tarjosivat osallistujille nuotiomakkaraa ja mehua.
Tämänkertaisen ongintatapahtuman voittaja tuli melkein toiselta puolelta maapalloa, sillä lähes kahden kilon kalasaaliin onki alkukeväästä saakka koskella asunut Lala Withanage. Saaliin pääosan muodostivat kaksi komeaa turpaa. Suomalaiset eivät erityisemmin arvosta turpaa ruokakalana, mutta Withanage oli miettinyt sille jo käytön.
–Teen siitä currya, kertoo kokiksi koulutettu mies.
Kisan seuraavat sijat menivät veljeksille, Raimo ja Reino Lehtiselle. Kilon molemmin puolin olleet saaliit saatiin mato-ongilla.

Lue lisää 25.07.2014 lehdestä