Pyhäjärvellä melotaan viikonvaihteessa Sup-lautailun EM-osakilpailu

0

EURA/Honkilahti, PÖYTYÄ/Yläne. Pyhäjärvellä pääsee viikonvaihteessa seuraamaan Stand Up Paddlingin eli Sup-lautailun EM-sarjan osakilpailua. Kisakeskuksena toimii Sieravuori ja melontapaikkana Pyhäjärvi.
Kilpailussa on ammatti- ja amatöörisarjat miehille ja naisille sekä juniorisarjat alle 16-vuotiaille tytöille ja pojille. Kilpailu koostuu kahdesta osasta: perjantaina kello 11 alkaa noin 16 kilometrin pituinen matkakilpailu, jonka reitti myötäilee Pyhäjärven länsirantaa ja ulottuu aina Yläneelle saakka. Lauantaina kello 12:n aikaan jatketaan slalomkisalla, joka käydään aivan Sieravuoren rannassa.
Perjantai-iltana kisataan myös Midnight Sun Race, jossa kansainvälisille lautailijoille tarjotaan ripaus eksotiikkaa: valoisassa kesäyössä käydään noin neljän kilometrin matkakilpailu.
Stand Up Paddling eli suppailu on Hawaijilta alkunsa saanut surffauksen kantamuoto. Sup-lauta muistuttaa  surffilautaa, jota melotaan seisten, pitkällä melalla.

Ammattilaiskilpailu SUP-Masters 4.–5.7. Sieravuoressa ja Pyhäjärvellä.