Riku Laukkanen valittiin selvin luvuin Loimaan kirkkoherraksi

0

LOIMAA, PÖYTYÄ. Loimaan kirkkovaltuusto on valinnut Pöytyän kirkkoherra Riku Laukkasen selvin luvuin Loimaan uudeksi kirkkoherraksi. Riku Laukkanen sai vaalissa 19 ääntä, kun ääniä annettiin yhteensä 27.
Salon seurakunnan kappalainen Marika Huhtasalo sai neljä ääntä, Loimaan seurakunnan kappalainen Ari Pääkkönen kolme ja Porin prikaatin vs. sotilaspastori Antero Aaltonen yhden.
Loimaan vs. kirkkoherra Elina Rouhiainen arvelee Laukkasen aloittavan uusissa tehtävissään syksyn kuluessa.
Loimaan kirkkoherra valittiin ensimmäistä kertaa välillisellä vaalitavalla. Samalla välillistä vaalia käytettiin ensimmäistä kertaa koko Turun arkkihiippakunnan alueella. Loimaan kirkkovaltuuston puheenjohtajan Paavo Rautavuoren mukaan vaalitapaan oltiin yleisesti tyytyväisiä. Alunperin kirkkovaltuusto päätti välillisen vaalitavan käyttämisestä äänin 25–2.
–Prosessi oli oikein onnistunut. Tällä tavalla ehdokkaista saatiin enemmän tietoa, Rautavuori selvittää.

Aiheesta laajemmin perjantain 4.7. Viikkolehdessä.