Valasrannan Tanssileiri kokoaa tanssin ystävät yhteen

0

PÖYTYÄ/Yläne. Suomen suurin seuratanssitapahtuma, Valasrannan Tanssileiri, järjestetään Yläneellä 18.-26.7. Yhdettätoista kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa vuosittain noin 4000 osallistujaa ympäri maata. Leirin laaja kurssitarjonta liikkuu aina kansantansseista latinalaistansseihin ja sylitansseista rock n’ swing -tansseihin.

Tänä vuonna tapahtumassa kuullaan myös maistiaisia Kyösti Mäkimattilan uudesta rohkeasta runokirjasta.
Tanssileirillä on mukana yli 30 tanssiopetuksen huippuammattilaista, muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta tutut Sami ja Jutta Helenius sekä Susa Matson, latinalaistanssien moninkertainen suomenmestari Joonas Piippola ja kansainvälisesti arvostetut argentiinalaisen tangon ammattilaiset Pasi ja Maria Laurén.

llta-aikaan leiriläiset pääsevät kokeilemaan oppimaansa Valasrannan tanssilavan iltamenoissa. Kesäisten iltojen tunnelmasta vastaavat suositut tähtiartistit, kuten Antti Raiski lauantaina 19.7., Yölintu sunnuntaina 20.7., Tangokuningas Kyösti Mäkimattila torstaina 24.7. ja Anneli Mattila lauantaina 26.7. Tanssin täyteisessä ohjelmassa on lisäksi mielenkiintoisia luentoja tanssin liittyvistä aiheista, Kyösti Mäkimattilan ”Sanojen helinää ja kesäisiä säveliä” -runoilta torstaina 24.7. sekä legendaariset Järvitanssit keskiiviikkona 23.7., jolloin koko leiri tanssii järvessä ja rantahiekalla.