Helteestä kärsivät niin hyvinvointikeskuksen asukkaat kuin työntekijätkin

0
Riitta Etutalo esittelee lämpömittarin 30 asteen lukemia. Kivennäisvettä riittää, mutta hygieniasyistä vaatteita ei keittiössä voi vähentää. Taustalla Heidi Karjalainen pilkkoo sipuleita. Kuva: Kenneth Sundberg
Riitta Etutalo esittelee lämpömittarin 30 asteen lukemia. Kivennäisvettä riittää, mutta hygieniasyistä vaatteita ei keittiössä voi vähentää. Taustalla Heidi Karjalainen pilkkoo sipuleita. Kuva: Kenneth Sundberg
Riitta Etutalo esittelee lämpömittarin 30 asteen lukemia. Kivennäisvettä riittää, mutta hygieniasyistä vaatteita ei keittiössä voi vähentää. Taustalla Heidi Karjalainen pilkkoo sipuleita. Kuva: Kenneth Sundberg

TARVASJOKI. Pitkään jatkuneet helteet ovat osoittaneet Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen ilmastoinnin puutteellisuuden. Ilmastoinnin tehottomuudesta ovat kärsineet niin asukkaat kuin työntekijätkin.
Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen uudella puolella ilmastoinnissa on tehoa, mutta vanhalla palvelukeskuksen puolella, jossa keittiö sekä vanhusosasto sijaitsevat, ilmastointia ei ole tai se on liian tehoton.
–Vanhusten huoneissa ei ole ilmastointia ollenkaan. Niissä on vain ilmanvaihto, mutta ei jäähdytystä. Vanhukset ovat nyt normaalia väsyneempiä eivätkä jaksa juoda niin paljon kuin pitäisi, lähihoitaja Hanna Ruotsalainen kertoo.
Keittiön puolella lämpömittariin tärähtää 30 astetta. Ruokasalin puolella on ehkä asteen tai kaksi viileämpää. Ruokahuoltopäällikkö Riitta Etutalo kertoo, että keittiössä on kyllä ilmastointi, mutta se ei yksinkertaisesti tehoa.
–Kuumuus on vallannut keittiön ja hiki virtaa. Onneksi ollaan saatu lupa tilata kivennäisvettä omaan käyttöön mielin määrin, Etutalo kertoo.
Pitkään jatkunut helle näkyy myös terveysasemilla. Mitään vakavampaa ei Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtavan lääkärin Risto Puustisen mukaan ole kuitenkaan tullut tietoon.
Hellettä on luvassa vielä viikonvaihteeksi. Ensi tiistaina sään pitäisi viiletä.

Lue lisää 8.8.2014 lehdestä