Matalan kynnyksen liikuntaryhmässä etsitään liikunnaniloa

0
Matalan kynnyksen liikuntaryhmässä etsitään liikunnaniloa ja terveellistä elämäntapaa muiden muassa Helinä Nuutisen johdolla.
Matalan kynnyksen liikuntaryhmässä etsitään liikunnaniloa ja terveellistä elämäntapaa muiden muassa Helinä Nuutisen johdolla.
Matalan kynnyksen liikuntaryhmässä etsitään liikunnaniloa ja terveellistä elämäntapaa muiden muassa Helinä Nuutisen johdolla.

TARVASJOKI, MARTTILA. Tarvasjoella ja Marttilassa käynnistettävässä matalan kynnyksen liikuntaryhmässä raivataan arjen esteet ja lähdetään etsimään liikunnallisempaa ja terveellisempää elämäntapaa. Ryhmään haetaan 18–64-vuotiaita miehiä ja naisia, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Heikko fyysinen kunto, ylipaino, riski sairastua diabetekseen, sydän- tai verisuonitaudin sairastaminen tai tuki- ja liikuntaelinsairaus ovat hyviä syitä hakeutua mukaan ryhmään.
Syyskuussa aloittava ryhmä kokoontuu viikoittain joulun tienoille asti ja jakson aikana muun muassa tehdään kunto- ja kehonkoostumustestit, käydään läpi ravitsemusta ja muita terveyteen vaikuttavia asioita, laaditaan henkilökohtaiset liikunta- ja ravinto-ohjelmat sekä tietenkin liikutaan.
–Perusajatus on, että liikunnan pitäisi olla mukavaa ja kivaa, Tarvasjoen vapaa-aikasihteeri ja ryhmää vetävä Helinä Nuutinen sanoo.
Nuutisen lisäksi ryhmää vetävät Marttilan vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo ja liikunnanohjaaja Rami Saari. Ryhmä hyödyntää sekä Tarvasjoen että Marttilan liikuntapaikkoja, joten ryhmäläisten pitää varautua liikkumaan myös kuntarajan yli.
Osallistuminen on maksutonta, sillä ryhmä on osa aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämishanketta. Hankkeeseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja aluehallintovirastolta. Hakemukset ryhmään osallistumisesta tulee toimittaa Tarvasjoen tai Marttilan vapaa-aikatoimistoon 2.9. mennessä.

Lue lisää 29.08.2014 lehdestä