Tarvasjoelle halutaan perustaa varjovaltuusto

0
Mahdollisesti viimeistä kertaa kokoontuneesta Tarvasjoen valtuustosta saattaa jäädä jäljelle varjo. Kuusi valtuutettua jatkaa uuden Liedon valtuustossa, lopuilta toivotaan tukea heille sekä lautakuntiin valittaville.
Mahdollisesti viimeistä kertaa kokoontuneesta Tarvasjoen valtuustosta saattaa jäädä jäljelle varjo. Kuusi valtuutettua jatkaa uuden Liedon valtuustossa, lopuilta toivotaan tukea heille sekä lautakuntiin valittaville.
Mahdollisesti viimeistä kertaa kokoontuneesta Tarvasjoen valtuustosta saattaa jäädä jäljelle varjo. Kuusi valtuutettua jatkaa uuden Liedon valtuustossa, lopuilta toivotaan tukea heille sekä lautakuntiin valittaville.

TARVASJOKI. Maanantaina kokoontunut Tarvasjoen kunnanvaltuusto avasi keskustelua tarvasjokelaisista edustajista Liedon lautakunnissa. Nimiä ei vielä nostettu esiin, mutta keskustelua käytiin valintaperusteista ja yhteistyön tärkeydestä.
Valtuuston puheenjohtaja Pekka Saarnivaara (kok) korosti lautakuntapaikkojen tärkeyttä, vaikka äänivaltaa tarvasjokelaisilla ei useimmissa lautakunnissa ole. Satu-Maija Kleimola (sd) piti tärkeänä, että Liedon jokaiseen lautakuntaan saadaan tarvasjokelainen edustaja vaikka vastaavaa lautakuntaa ei Tarvasjoella olisi toiminutkaan. Lisäksi hän piti tärkeänä, että lautakuntiin valittavilla olisi puolueesta riippumatta tarvasjokelaisten tuki selkänojanaan ja kaikki mahdollinen taustatieto käytettävänään.
Kleimola ehdottikin varjovaltuuston perustamista tarvasjokelaisten edustajien tueksi. Ehdotus sai kannatusta Riikka Oksalalta (kok).
–Yhteistyötä on tehtävä tiiviisti ja tieto pitää jakaa ryhmien kesken, Oksala sanoi.
Tarvasjoen äänivaltainen edustus säilyy valtuustokauden loppuun asti Liedon sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöterveyslautakunnissa. Muihin lautakuntiin Tarvasjoki on saamassa valtuustokauden loppuun asti puhe- ja läsnäolo-oikeuden.

Lue lisää 22.08.2014 lehdestä