Valitus varjostaa Tarvasjoen ja Liedon liittoa – oikeuden ratkaisu ehkä vasta ensi keväänä

0

LIETO, TARVASJOKI. Lietolaisten valtuutettujen tekemän kuntaliitosvalituksen ratkaisu saattaa venyä ensi kevääseen. Korkeimman hallinto-oikeuden kirjaamosta kerrotaan, että vastaavien asioiden keskimääräinen käsittelyaika on 11,2 kuukautta valituksen jättämisestä, joskin käsittelyaika riippuu tapauksesta. Oikeus on vastaanottanut Liedon ja Tarvasjoen kuntaliitospäätöstä käsittelevän valituksen 2. heinäkuuta.

Valtioneuvosto päätti viime kesäkuussa liittää Tarvasjoen Lietoon vastoin Liedon kunnanvaltuuston suostumusta. 15 lietolaisvaltuutettua perusteli valitustaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen sillä, että muuta kuin kriisikuntaa koskeva pakkoliitospäätös on kuntarakennelain vastainen. Valituksessa viitataan myös ristiriitaan perustuslain kanssa sekä kritisoidaan liitosselvitystä tarkoituksenhakuiseksi ja puutteelliseksi.

Liedon kunnanjohtajan Esko Poikelan mukaan vireillä oleva valitus ei vaikuta vuoden vaihteessa tapahtuvan kuntaliitoksen valmisteluun. Koska oikeudelta ei ole tullut liitospäätöksen täytäntöönpanokieltoa, asiassa edetään Poikelan mukaan normaalisti, kunnes korkeimmalta hallinto-oikeudelta tulee asiaan ratkaisu.

Lue valtiovarainministeriön vastaus valitukseen perjantain Viikkolehdestä!