Arvo Nevala on tehnyt lähes 70 vuotta vapaaehtoistyötä

0
Veteraanityön ohella Arvo Nevala löytää aikaa myös puutarhanhoitoon.
Veteraanityön ohella Arvo Nevala löytää aikaa myös puutarhanhoitoon.
Veteraanityön ohella Arvo Nevala löytää aikaa myös puutarhanhoitoon.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläisen Arvo Nevalan tekemän vapaaehtoistyön lista hakee vertaistaan: lähes 70 vuoden rupeamaan mahtuu monenlaista vapaapalokuntatyöstä kunnan lautakuntiin ja veteraanityöhön. 90 vuotta täyttävä Nevala arvelee, että liikkeessä pysyminen on pitkän iän ja rautaisen kunnon salaisuus.

Vuonna 1946 Kyröön muutettuaan Nevala lähti mukaan vapaapalokuntatoimintaan. Palokuntatyöstä tuli Nevalalle rakasta. Talkoilla rakennettiin väestönsuoja, uudet kokoustilat, koulutustilat ja hallikin. Kun ihmisille tuli hätä, paikalle lähdettiin vuorokaudenaikaan katsomatta.

–Oli pyhä tai arki, piti olla valmis auttamaan toista ihmistä hädän keskellä.

Aktiivisen ja auttavaisen miehen vapaaehtoistyön lista on vuosien varrella venynyt hengästyttäväksi. On urheilutoimintaa, kunnan luottamustoimia ja veteraanitoimintaa. Tällä hetkellä Nevalan sydäntä lähinnä on veteraanitoiminta, jossa hän on ollut mukana 40 vuotta. Aikojen saatossa hän on järjestänyt lukemattomat matkat ja tapahtumat.

Nevalan luotsaamassa Kyrön Seudun Sotaveteraaneissa on 300 jäsentä, joista sotaveteraaneja on enää 16.

Lue lisää 19.9.2014 lehdestä