Koko Kosken kuntaa ollaan liittämässä viemäriverkkoon

0
Kosken viemäriverkostoa laajennetaan haja-asutusalueelle. Rauno Elo ja Kari Koskinen peittävät kaivuita Tapalassa.
Kosken viemäriverkostoa laajennetaan haja-asutusalueelle. Rauno Elo ja Kari Koskinen peittävät kaivuita Tapalassa.
Kosken viemäriverkostoa laajennetaan haja-asutusalueelle. Rauno Elo ja Kari Koskinen peittävät kaivuita Tapalassa.

KOSKI. Koskella pohditaan viemäriverkon laajentamista koko kunnan alueelle. Tekninen lautakunta on esittänyt kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että viemäriverkko laajennetaan myös haja-asutusalueen toiminta-alueen ulkopuolelle taloudellinen kannattavuus huomioiden. Mikäli esitys menee läpi, päätös antaisi jätevesiratkaisuja miettiville lisäaikaa toteuttaa jätevesiasetuksen vaatimukset.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus palautti esityksen lautakunnalle uudelleen valmisteltavaksi, mutta suhtautuminen lautakunnan ehdotukseen oli hallintojohtaja Jukka Matilaisen mukaan myötämielinen.

Toiminta-alueen ulkopuolella viemäröinti voitaisiin toteuttaa joko kunnan tai jätevesiosuuskuntien toimesta, eikä viemäriin liittyminen olisi pakollista.

Hankkeen toteutus ajoittuisi vuosille 2017–2022, mutta viemäriosuuskunnat voisivat rakentaa viemärin kunnan aikataulua aiemmin.

Kosken tekninen johtaja Jouko Sinkko toteaa, että koko kunnan kattavassa viemäriverkossa on suuri sarka kunnalle toteutettavasti. Pikaisen laskelman mukaan toiminta-alueen loppuun rakentaminen ja suunniteltu laajennus maksaisivat yhteensä noin kolme miljoonaa euroa.

–Toisaalta tästä tulisi myös tuloja, Sinkko huomauttaa.

Lue lisää 19.9.2014 lehdestä