Oripään vuotavat viemärit syyniin

0
Oripään jätevedenpuhdistamoa ei ensi vuoden jälkeen enää tarvita, kun kunta liittyy siirtoviemäriin. Pekka Pajun mukaan viemäriverkkoon valuvat sadevedet kuormittavat tulva-aikoina puhdistamoa rankasti.
Oripään jätevedenpuhdistamoa ei ensi vuoden jälkeen enää tarvita, kun kunta liittyy siirtoviemäriin. Pekka Pajun mukaan viemäriverkkoon valuvat sadevedet kuormittavat tulva-aikoina puhdistamoa rankasti.
Oripään jätevedenpuhdistamoa ei ensi vuoden jälkeen enää tarvita, kun kunta liittyy siirtoviemäriin. Pekka Pajun mukaan viemäriverkkoon valuvat sadevedet kuormittavat tulva-aikoina puhdistamoa rankasti.

ORIPÄÄ. Oripäässä kiirehditään tutkimaan ja korjaamaan kunnan vuotavaa viemäriverkkoa.  Ensi vuoden loppuun mennessä Oripään viemäriverkko liitetään siirtoviemäriin, joka vie jätevedet puhdistamoon Turun Kakolaan. Mikäli viemärien pahimpia vuotokohtia ei saada tilkittyä, sadevesikin virtaa Kakolaan, ja kuntalaisia odottaa tuntuva jätevesimaksujen korotus.

–Jos nykyinen vesimäärä menee Kakolaan, jäteveden veroton hinta nousee neljään euroon kuutiolta, kun se nyt on 1,22 euroa kuutiolta, Oripään tekninen johtaja Pekka Paju summaa.

Paju arvioi, että tällä hetkellä Oripään jätevedenpuhdistamoon virtaavista vesistä reilut 60 prosenttia on sadevettä. Kuluvan vuoden arvion mukaan puhdistamoon valuu siis 80000 kuutiota vettä, josta vain 30000 kuutiota on laskutettavaa jätevettä ja loput sadevettä.

Viime vuodesta tilanne on parantunut: sadevesien määrä väheni 20000 kuutiolla vuodessa, kun löydettiin kaksi vuotavaa tonttiviemäriä ja yksi kunnan sortunut betoniviemäri, jotka korjattiin.

 

Lue lisää 26.9.2014 lehdestä