Riihikosken voimamiehet nostivat Euroopan ennätyksiä

0

PÖYTYÄ/Riihikoski, TURKU. Riihikosken voimamiehet nostivat Euroopan ennätyksiä Turussa lauantaina järjestetyssä GPA-liiton kilpailussa. Pasi Jokela nosti maastavedolla oman sarjansa uudeksi Euroopan ennätykseksi 250 kiloa. Kun penkkipunnerruksessakin nousi 165 kiloa, Jokela sai nimiinsä myös yhteistuloksen Euroopan ennätyksen.
Jokela kilpailee 50–54-vuotiaiden 110-kiloisten sarjassa. Turun kilpailussa kaikki osallistuivat samaan kisaan, mutta ikä ja paino huomioitiin lopputuloksissa. Penkkipunnerruksessa Jokela sijoittui kisan kolmanneksi ja maastavedossa neljänneksi. Yhteistuloksessa Jokela sijoittui hopealle.
Jokelan lisäksi Turun kisaan osallistui riihikoskelainen Voitto Ek. Alle 75-kiloisissa 65–69-vuotiaissa kisaava Ek nosti penkkipunnerruksessa 80 kiloa ja maastavedolla 130 kiloa. Tässä sarjassa ei aiemmin ole tuloksia tehty, joten Ek sai kisassa niin penkkipunnerruksen ja maastavedon kuin yhteistuloksenkin Euroopan ennätyksen. Kisan palkintosijoille Ek ei ennätyksillään yltänyt.