Oripää houkuttelee jättitonteilla

0

ORIPÄÄ. Oripään Uitonmäen alueelle Yläneentien kupeeseen kaavaillaan jättitonttien asuntoaluetta. Noin 16 hehtaarin puustoiselle alueelle tulisi kaikkiaan 20 pientalotonttia, joista isoimmat olisivat kooltaan 7 500 neliön kokoisia ja pienemmätkin 2 000–3 500 neliön kokoluokkaa.
–Uitonmäkeen halutaan juuri isojen tonttien avulla luoda poikkeuksellinen asuinalue, joka voi houkutella rakentajia kauempaakin. Kunnallistekniikkaa ja teitä ei kuitenkaan ole tarkoitus rakentaa ennen kuin tonttivarauksia on tullut, tekninen johtaja Pekka Paju sanoo.
Kunnanhallitus hyväksyi Uitonmäen alueen kaavaluonnoksen kaavakartan ja kaavaselostuksen. Luonnos asetetaan julkisesti nähtäville.
Alustavaa kaavaluonnosta esiteltiin kunnanvaltuustolle kesäkuussa. Valtuustossa toivottiin tonttikokojen suurentamista. Saadun palautteen pohjalta alustava kaavaluonnos on muokattu kaavaluonnokseksi.