Palkanlaskijasta tuli askarteluyrittäjä

0
Erilaisia kortteja Seija Loisa on askarrellut kauiten, mutta mixed media -työt ovat hänen uusin innostuksensa.
Erilaisia kortteja Seija Loisa on askarrellut kauiten, mutta mixed media -työt ovat hänen uusin innostuksensa.
Erilaisia kortteja Seija Loisa on askarrellut kauiten, mutta mixed media -työt ovat hänen uusin innostuksensa.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikoskelainen Seija Loisa näpertää keskittyneesti keittiön pöydän ääressä. Teossa on huoneentaulu, jonka alakulmaan hän on kiinnittänyt tyttären ottaman kuvan kukkasesta. Ympärillään hänellä on pikkuruisia tavaroita ja materiaaleja, joita hän liimaa yksitellen kuvan kaveriksi.

Pitsinpalaset, ruuvit, napit ja kangaskukkaset löytävät paikkansa. Käynnissä on askartelua rakastavan Loisan uusin innostus eli mixed media -työ. Nimi viittaa sekatekniikkaan: saman teokseen liimaillaan asioita, taulu on maalattu pohjavärillä, siihen on tehty kohokuvioita ja lopuksi liimatut tavaratkin saavat vielä uuden väripeitteen.

Sivupöydällä on Loisan toisen intohimon, ”kortteilun” tuloksia. Korteista hän innostui tosissaan joulun 2009 alla. Askartelukaupan myyjä esitteli hänelle leimojen käytön salat, ja Loisa oli myyty. Netistä hän löysi askartelublogit ja ideoita alkoi tulla. Pian hän perusti oman blogin.

– Tämä vie mukanaan, siihen hurahtaa, hän kuvaa askarteluinnostustaan.

Syyskuussa, pitkän pohdinnan tuloksena, Loisa päätti muuttaa harrastuksensa yritystoiminnaksi. Syntyi askartelukursseja tarjoava yritys LeimaLikka. Tiistain Viikkolehdessä ammatinvaihtaja Loisa kertoo muun muassa sen, mitä yhteistä on palkanlaskulla ja askartelulla.

Lue lisää 14.10.2014 lehdestä