Tuhotyöt jäivät yrityksiksi

0

AURA. Aurassa on viikon sisällä yritetty kahdesti sytyttää tulipaloa. Kummallakaan kerta kyse ei ollut kyse asuinrakennuksesta ja palot ovat sammuneet itsekseen.
Ensimmäinen tuhopolttoyritys ajoittuu viime viikon lauantaina ja viime keskiviikon välille. Karviaistentien varrella suulirakennuksen pariovien keskelle on laitettu jotakin sytykettä joka sytytetty palamaan. Tuli poltti ovia noin metrin korkealta ja 20 seenttiä leveältä alueelta. Rakennuksen sisätiloissa ei ole käyty ja palo oli sammunut ilmeisesti itsekseen.
Toinen tuhotyön yritys tapahtui  torstai-iltana kello 20 Kirkkotien varrella. Varastorakennusta yritettiin sytyttää avoimen ikkunakarmin kohdalta. Molemmin puolin ikkunaa oli jäänyt palaneen paperin jäännöksiä ja palojätettä. Palo oli sammunut ennen pelastuslaitoksen paikalle tuloa.
Rikosylikonstaapeli Lassi Harala ei ota kantaa siihen, onko Tarvasjoella 25. syyskuuta tapahtuneella tuhotyöllä ja nyt havaituilla yrityksillä yhteyttä keskenään.
–Tulipalot ovat kaikki rakennuksen ulkopuolelta sytytettyjä  Muita yhteisiä tekijöitä niiden välillä ei toistaiseksi ole todettu, hän kertoo.
Harala korostaa, ettei yhdessäkään rakennuksessa ei ole ollut ihmisiä tapahtuma-aikoina.
Poliisi toivoo yhteydenottoja henkilöiltä, joilla on tuhotyön yrityksiin mahdollisesti liittyviä havaintoja. Ne voi soittaa Loimaan poliisiasemalle numeroon 0295 417336