Yläneen hammashoitola pysyy auki

0

PÖYTYÄ, AURA. Esitys Yläneen hammashoitolan sulkemisesta ensi vuoden alusta lukien kaatui Pöytyän kansanterveystyön yhtymävaltuustossa äänin 8–4. Yksi valtuutettu ei ottanut asiaan kantaa.

Yhtymähallituksen esityksen mukaan kuntayhtymän hammaslääkäripalvelut olisi keskitetty Auraan ja Kyröön. Riihikosken pääterveysasemalle olisi jäänyt hammashoitaja ja suuhygienisti.

Yhtymävaltuustossa Rauno Kajander esitti ja Hannu Ketola kannatti, että hammashoitopalvelut pidetään nykyisellään. Äänestyksessä samaa mieltä olivat myös Reino Kallio, Hellevi Kulmala, Teija Lehtonen, Toivo Miinalainen, Eero Pöllänen ja Anu Tammisen varajäsen Tuija Aalto. Yhtymähallituksen sulkemisesityksen takana olivat Jukka Leino, Liisa Leppämäki, Arto Savikangas ja Hannele Tanner-Penttilän varajäsen Merja Maasalo. Pirjo Reide äänesti tyhjää.