Auran Asematien asukkaat pelkäävät rekkarallia

0
Voitto Skog, Tuula Levo ja Marjatta Laine katsovat kaavakartasta Puistotien paikkaa. Tie tulisi taustalla näkyvälle maalle.
Voitto Skog, Tuula Levo ja Marjatta Laine katsovat kaavakartasta Puistotien paikkaa. Tie tulisi taustalla näkyvälle maalle.
Voitto Skog, Tuula Levo ja Marjatta Laine katsovat kaavakartasta Puistotien paikkaa. Tie tulisi taustalla näkyvälle maalle.

AURA. Auran asemakaavan merkityn noin satametrisen Puistotien rakentamisesta on tulossa lihava riita. Tie helpottaisi maataloustarvikekaupan raskaan liikenteen sujuvuutta, mutta heikentäisi lähistön asukkaiden asumisviihtyvyyttä. Jos tie on kaavassa, se on rakennettava. Toinen vaihtoehto on muuttaa kaavaa.

Asematien varren viiden rivitalon asukkaat pelkäävät Puistotien rakentamisen johtavan raskaan liikenteen jatkuvaan ralliin ja vaurioittavan pidemmän päälle savipohjalle rakennettujen rivitalojen perustuksia.

–Kuulin asiasta maanantaina ja olin todella tyrmistynyt, kertoo Tuula Levo.

21 vuotta Asematien varrella asunut Levo ihmettelee, eikö monen kymmenen kuntalaisen asumisviihtyvyydellä ja turvallisuudella ole asiassa mitään painoarvoa. Tie tulisi aivan Asematien viimeisen rivitalon viereen ja laskisi varmasti myös sen asuntojen arvoa.

Vuonna 2002 alueelle muuttaneet  Marjatta Laine ja Voitto Skog pelkäävät, että tiellä alkaa jatkuva raskas liikenne.

Lue lisää 19.12.2014 lehdestä