Keskimääräisellä tarvasjokelaisella jää ensi vuonna 333 euroa enemmän käteen

0
Kuntaliitoksen myötä keskimääräisellä tarvasjokelaisella on ensi vuonna enemmän rahaa käytössään.
Kuntaliitoksen myötä keskimääräisellä tarvasjokelaisella on ensi vuonna enemmän rahaa käytössään.
Kuntaliitoksen myötä keskimääräisellä tarvasjokelaisella on ensi vuonna enemmän rahaa käytössään.

TARVASJOKI, LIETO. Keskituloisen tarvasjokelaisperheen käytettävissä olevat tulot lisääntyvät ensi vuonna vajaalla 670 eurolla. Tätä enemmänkin on luvassa perheille, jossa jompi kumpi vanhemmista hoitaa kotona alle kolmivuotista lasta, sillä Lieto maksaa ainakin vielä ensi vuonna kotihoidon kuntalisää. Vaikka tarvasjokelaisten tulo- ja kirkollisvero laskevat kuntaliitoksen myötä, lisämenojakin tulee, sillä Liedon vesi- ja jätevesimaksut ovat selvästi Tarvasjoen nykyisiä kalliimmat.

Mikäli nelihenkisellä perheellä on kaksi työssä käyvää vanhempaa, joiden molempien vuotuiset verotettavat ansiotulot ovat nykylietolaisten kanssa likimain samalla tasolla eli 26 000 euroa vuodessa, vähentää aikaisempaa matalampi tuloveroprosentti kummankin vuotuista tuloveroa 390 euroa. Kirkollisveron putoaminen 0,4 prosenttiyksiköllä tuo molemmille vielä 104 euron lisäsäästön.

Kun aikaisempaa kalliimmat vesi- ja viemärimaksut otetaan huomioon, rahaa jää kummallekin vanhemmalle 333,80 euroa tätä vuotta enemmän.

Lue lisää 30.12.2014 lehdestä