Neljässä kunnassa hiihdetään

0

 AURANMAA. Pöytyän Haukkavuoren maastoliikuntakeskuksessa hiihdetään jo täyttä päätä. Myös Aurassa, Koskella  ja Oripäässä pääsee hiihtämään.

Pöytyällä käytössä ovat kaikki  kolme luistelu- ja perinteisen tyylin valaistua lenkkiä ja niitä kohennetaan tarvittaessa tekolumella, sillä lunta on tykitetty sunnuntaista lähtien.

Myös Auran Kuntoilijoiden rakentamalla ulkoilureitillä voi jo kokeilla hiihtämistä. Hiihtoreitin pohjatyöt on tehty, mutta latu-urat puuttuvat vielä.

–Luisteluhiihto sujuu hyvin ja perinteistäkin voi hiihtää ulkoilumielessä, kertoo latupohjaa tekemässä ollut  Lasse Vuohijoki.

Varsinaisten latujen teko riippuu keleistä. Ulkoilureitistö on kuitenkin niistä riippumatta vapaasti sekä kävelijöiden että hiihtäjien käytettävissä. Lumen vähäisyyden vuoksi reitillä voi olla pieniä kiviä.

Koskella hiihtämään pääsee keskustan laduilla. Pururadan valaistu 1,7 kilometrin lenkki  sekä 2,5 kilometrin lenkki soveltuvat nyt molemmat luisteluhiihtoon. Myös Oripään Kangastuvan laduilla hiihdetään ja niillä on järjestetty jo ensimmäiset kilpailutkin.