Koskisen tilalla perjantaina avoimet ovet

0
Ruokintatyöt hoituvat Koskisen tilalla seosrehuvaunulla.
Ruokintatyöt hoituvat Koskisen tilalla seosrehuvaunulla.
Ruokintatyöt hoituvat Koskisen tilalla seosrehuvaunulla.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneellä sijaitseva Koskisen tila on viime vuosikymmeninä investoinut kiivasta tahtia. Kun Douglas Koskinen aloitti tilanpidon vuonna 1979, navetassa oli 20 juottovasikkaa ja 80 loppukasvatuspaikkaa. Tärkeimmät apuvälineet ruokinnassa olivat kottikärryt ja talikko.
Nyt viittä vaille valmiiseen 1500 neliön kokoiseen nautakasvattamoon on tulossa taas 320 uutta paikkaa. Uudisrakennuksen myötä tilan pääluku nousee nyt yli tuhanteen.
Työvälineetkin ovat kehittyneet. Ruokinta hoituu itselataavalla, kaksikymmentä kuutiota vetävällä seosrehuvaunulla. Suurin osa töistä tehdään edelleen ilman ulkopuolista apua. Douglas Koskisen lisäksi tilan töihin ovat tulleet mukaan pojat Petri ja Aki Koskinen.

Koskisen tilalla avointen ovien päivä perjantaina 12.12. klo 10–14. Osoite on Maanpääntie 964, Pöytyä.

 

Lue lisää 12.12.2014 lehdestä