”Saunatonttu” jalostaa puisia itsehoitolaitteita myös pukinkonttiin

0
Mitä olisikaan saunapuoti ilman saunatonttua. Mika Jalon puodista löytyy vekotinta moneen vaivaan.
Mitä olisikaan saunapuoti ilman saunatonttua. Mika Jalon puodista löytyy vekotinta moneen vaivaan.
Mitä olisikaan saunapuoti ilman saunatonttua. Mika Jalon puodista löytyy vekotinta moneen vaivaan.

PÖYTYÄ/Nummioja. Valkohiuksinen saunatonttu tervehtii tulijaa sauna- ja käsityöpuoti Havuoksan rappusilla. Taustalla seisoo komeiden honkien kehystämä hirsipirtti ja sutjakka kota. Taivaalta tupruttaa leveitä lumihiutaleita. Melkein on kuin joulumaan ajattomaan idylliin saapuisi.

Lahjapuodin isäntä Mika Jalo on koonnut vanhan pihasaunan penkeille, seinille ja lauteille valikoiman taatusti yksilöllisiä vaihtoehtoja pukinkonttiin yhdessä loimaalaisen Mauno Nybackan kanssa. Nybacka on savitöiden ja korujen taitaja, käsityöläinen ja taiteentekijä Jalo tekee mieluusti puutöitä. Myös maalaussivellin sopii hänen käteensä.

–Innostuin tekemään puisia itsehoitolaitteita päästä varpaisiin, kun totesin niiden tuovan helpotusta omiin kolotuksiin ja lihasjäykkyyksiin. Tässä on esimerkiksi jalkahelppuri, Jalo esittelee ja rullaa pohjetta pitkin telineen puukuulia.

Lahjapuoti Havuoksa pitää ovensa auki myös joulukauden lahjasesongin jälkeen. Nyt puoti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–17 osoitteessa Nummiojantie 84, Yläne.

Lue lisää 19.12.2014 lehdestä