Yrityshautomosta ponnisti 11 uutta yritystä

0

SEUTUKUNTA. Elokuussa 2011 aloittaneen Loimaan seutukunnan yrityshautomon toiminta loppui kuun vaihteessa. Reilun kolmen vuoden aikana hautomosta ponnisti maailmalle yksitoista yritystä, joista kolme oli tuotannollisia yrityksiä ja loput palveluyrityksiä. Yrityksistä viisi oli Pöytyältä ja neljä Loimaalta. Aurassa ja Marttilassa syntyi kummassakin yksi yritys.

Suurin yrityshautomosta ponnistanut yritys on vuonna 2011 Marttilaan perustettu Terco Engineerin,  joka kehittää laitteita jäteveden puhdistukseen. Yrityksellä on kuusi palkattua työntekijää ja se valmistaa jätevedenpuhdistamoita. Muut hautomoyritykset ovat yhden tai kahden yrittäjän yrityksiä.

–Yrityshautomoon tuli toiminta-aikana 65 yritysideaa, mikä on tämänkokoisella seudulla hyvä määrä, kertoo hautomopäällikkö Helena Mäkimattila.