Evakkojen kohtalo näyttämöllä – katso video

0
Hilma Teräntö (Anna-tytön äiti) Ira Sarsila (rintamalotta) Elina Pullinen (Elsa Mäkeläinen 8v.) Jutta Metsola (Inkeri Mäkeläinen) Topias Tolonen (Toivo Mäkeläinen) Pinja Kaivola (Anna 9v., orpotyttö) näyttämöllä. (Kuva: Özkan Inhanli)
Hilma Teräntö (Anna-tytön äiti) Ira Sarsila (rintamalotta) Elina Pullinen (Elsa Mäkeläinen 8v.) Jutta Metsola (Inkeri Mäkeläinen) Topias Tolonen (Toivo Mäkeläinen) Pinja Kaivola (Anna 9v., orpotyttö) näyttämöllä. (Kuva: Özkan Inhanli)
Hilma Teräntö (Anna-tytön äiti)
Ira Sarsila (rintamalotta)
Elina Pullinen (Elsa Mäkeläinen 8v.)
Jutta Metsola (Inkeri Mäkeläinen)
Topias Tolonen (Toivo Mäkeläinen)
Pinja Kaivola (Anna 9v., orpotyttö) näyttämöllä. (Kuva: Özkan Inhanli)

PÖYTYÄ. Elisenvaaran lukion teatteri-ilmaisun ryhmä tarttui viime syksynä koulun ja evakkojen tarinaan. Tuloksen oli näytelmä ”Miten ja miksi”, jota esitettiin kaksi kertaa viime itsenäisyyspäivänä, sopivasti Karjala-teemaviikolla. Huomenna keskiviikkona on luvassa vielä yksi esitys.
Näytelmä on kuuden asialle omistautuneen ryhmäläisen taidonnäyte.
– Halusimme tehdä vakavan näytelmän, sen saneli jo aihe, Topias Tolonen kertoo.
–Tavoitteena on saada yleisö liikuttumaan ja itsenäisyyspäivän näytöksissä siinä onnistuttiinkin. On hienoa kertoa Elisenvaaran tarinasta ja samalla siitä, miten paljon Karjalasta lähtemään joutuneita nykyisin arvostetaan, Jutta Metsola kertoo.
Miten ja Miksi? -näytelmän esitys Elisenvaaran koulukeskuksen Kurkisalissa keskiviikkona 28.1. kello 18.00. Esityksen kesto noin tunti.

 

Lue lisää 27.1.2014 lehdestä