Kuntayhtymä jatkaa asialistalinjalla

0

PÖYTYÄ. Heimo Pohjanpalo jätti lokakuun lopussa Pöytyän kansanterveystyön yhtymävaltuustolle kuntalaisaloitteen, jossa hän esitti kuntayhtymän parantavan valmistelussa olevien asioiden tiedottamista kuntalaisille. Pohjanpalo arvosteli tiedottamisen olleen viime aikoina luvattoman huonoa ja hallinnon panttaavan tietoa. Kuntalaki velvoittaa kuulemaan kuntalaisia ja tiedottamaan asioista jo niiden valmisteluvaiheessa.
Edelleenkään kuntayhtymän verkkosivuilla ei yhtymähallituksen kuluvan vuoden kokouksista ole julkaistu kuin pelkkä asialista – entiseen malliin. Ensimmäinen kokous on pidetty 21. tammikuuta ja toinen pidetään 3. helmikuuta. Tuolloin käsitellään muun muassa laboratorion ja röntgenin asiakasmaksujen tarkistamista, terveysasemien kesäsulkuja ja hallintosäännön muuttamista.
–Avoimuus on mielestäni parasta päätöksentekoa, joka antaa hyvän kuvan kuntayhtymän päätöksenteosta kaikkien kuntalaisten parhaaksi, Pohjanpalo totesi aloitteessaan.