Kyrön liittymän parantamisesta puuttuu vain rahoitus

0
Uusi Karhunojantien liittymä tulisi likimain vastapäätä kuvassa näkyvää nopeusrajoitusmerkkiä.
Uusi Karhunojantien liittymä tulisi likimain vastapäätä kuvassa näkyvää nopeusrajoitusmerkkiä.
Uusi Karhunojantien liittymä tulisi likimain vastapäätä kuvassa näkyvää nopeusrajoitusmerkkiä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Valtatie yhdeksän Kyrön risteyksen liikennepulmat helpottuisivat aika lailla, jos nykyinen risteys korvattaisiin Kyröntien ja Karhunojantien liittymien porrastuksella. Jo vuodesta 2008 lähtien valmisteltu suunnitelma on nyt ”tekemistä vaille valmis”: suunnitelma liittymän porrastamisesta hyväksyttiin hiljattain Liikennevirastossakin. Suunnitelmat uhkaavat kuitenkin jäädä vain suunnitelmiksi, sillä hankkeelle ei ole tiedossa rahoitusta.

Huhtikuussa 2011 tehdyn kustannusarvion perusteella remontti maksaisi 402000 euroa, josta Pöytyän kunta on sitoutunut maksamaan 72000 euroa.

Vaikka risteyksen porrastuksen kustannukset ovat kohtalaisen pienet, ei ely-keskuksessa uskota hankkeen toteutuvan lähivuosina.

–Työt pitäisi toteuttaa perustienpidon määrärahoilla ja ne on nyt ohjattu kokonaan päivittäisliikenteen turvaamiseen. Tämäntyyppisiin pieniin parannustöihin ei ole rahaa, projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari Varsinais-Suomen ely-keskuksesta kertoo.

Lue lisää 09.01.2015 lehdestä