Lietolaiset tykkäävät kunnastaan

0

VARSINAIS-SUOMI. Tarvasjoki pakkoliitettiin vuodenvaihteessa kuntaan, jonka asukkaat olivat ainakin viime vuonna selvästi tavallista tyytyväisempiä kuntaansa. Kuntien vertailututkimuksen tulosten perusteella Liedossa elää asuinkuntaansa hyvin tyytyväisiä ihmisiä.
Lieto sai valtakunnallisessa vertailussa kolmanneksi korkeimmat asukastyytyväisyyspisteet. Liedon edelle sijoittuivat vain Pirkkala ja Siilinjärvi.
Tulokset ilmaistiin asteikolla 0-100, missä 75 on hyvä taso. Pirkkalan tulos oli 83,2, Siilinjärven 79,3 ja Liedon 78,6. Listan häntäpäässä olivat Raasepori, 54,2 ja Hanko, 53,4.
Saviseudun perinteikäs kauppapaikka Loimaa pärjäsi kohtalaisen hyvin. Se sijoittui 73 kunnan joukossa sijalle 25, tuloksella 68,6. Myös Turku oli puolivälin paremmalla puolella tuloksella 67,4.
Vertailututkimuksen toteuttanut EPSI Rating keräsi tutkimusaineistoa puhelinhaastatteluin maaliskuusta marraskuun loppuun. Vastauksia kerättiin kaikkiaan noin 10 000.
Haastateltavat valikoituivat satunnaisotannalla. Näin ollen kaikista kunnista ei saatu riittävää otosmassaa, joten siitä syystä ei esimerkiksi yksikään Auranmaan kunnista ole lopullisessa vertailussa mukana. Lopulliseen vertailuun pääsivät ne 73 kuntaa, joissa saatujen haastattelujen määrä ylitti vaaditun rajan.