Viikonloppuna bongataan pihoilla

0

BirdLife Suomi järjestää ensi viikonloppuna Pihabongaus-tapahtuman. Lauantain ja sunnuntain aikana on tarkoitus tarkkailla tunnin ajan tuttuja lähiympäristön lintuja. Samalla kerätään arvokasta tietoa talvisesta linnustosta.

Viime vuonna 19 000 ihmistä tarkkaili talvilintuja yhteensä lähes 13 000 pihalla. Kaikkiaan havaittiin 89 lintulajia ja noin 530 000 lintuyksilöä.

Pihabongaus järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Säännöllisesti toistuva havainnointi auttaa huomaamaan pitkällä aikavälillä tapahtuvia muutoksia linnustossa.

Pihabongauksessa tarkkaillaan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla tunnin ajan joko lauantaina tai sunnuntaina. Kun olet tunnistanut havaitsemasi linnut, laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan. Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät viimeistään perjantaina 31.1. BirdLife Suomelle verkkolomakkeella osoitteessa www.pihabongaus.fi.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.