Avoimet Kylät -tapahtumaan haetaan kyliä

0

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen Kylät ry kutsuu maakunnan kyliä järjestämään oman näköistään toimintaa valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä 6. kesäkuuta.

Tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja samalla madalletaan kynnystä tutustua lähikyliin.

Päivän ohjelma kylällä voi olla mitä tahansa: tanssit, markkinat, ruokailua, liikuntaa, esityksiä, kirppis, huutokauppa, tonttien esittelyä tai mitä ikinä ohjelmaa kylällä halutaan järjestää. Tarkoitus on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee kävijöitä tutustumaan kylien toimintaan ja käyntikohteisiin.

Varsinais-Suomen ensimmäinen Avoimet Kylät -päivä järjestettiin yhdessä satakuntalaisten kanssa vuonna 2014 hyvällä menestyksellä: mukana oli 30 kylää eri puolilta maakuntaa.

Kesällä 2015 päivä järjestetään uudelleen, tällä kertaa valtakunnallisena Suomen Kylätoiminta ry:n koordinoimana. Varsinais-Suomen Kylät ry vastaa oman maakunnan tapahtumasta.

Sitovat ilmoittautumiset varsinaissuomalaisilta kyliltä tarvitaan viimeistään 28. helmikuuta. Ohjelmien ei silloin vielä tarvitse olla valmiina.

Ilmoittautua voi kyläasiamies Tauno Linkorannalle: tauno.linkoranta@vskylat.fi, 044 303 9990, 044 533 4750. Lisätietoja saa myös osoitteesta www.vskylat.fi.