Henkikirjoittaja ei vahvista Pasi Lepistön pöytyäläisyyttä

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta on saanut henkikirjoittajalta lausunnon, jonka perusteella valepöytyäläiseksi epäillyn  kunnanvaltuutettu Pasi Lepistön pöytyäläisyydelle ei näytä juurikaan löytyvän perusteita. Lepistön kelpoisuuden kunnanvaltuutetuksi ratkaisee Pöytyän kunnanvaltuusto, jonka seuraava kokous on  16. maaliskuuta.

Lepistö toteaa maksavansa veronsa Pöytyälle ja olevansa siten pöytyäläinen.

Lounais-Suomen maistraatin henkikirjoittaja Merja Ruoko toteaa kuitenkin lausunnossaan, ettei Lepistö ole esittänyt luotettavaa selvitystä vuokranmaksustaan Riihikoskella olevasta alivuokralaisasunnosta. Tästä syystä hänen asumistaan suullisen vuokrasopimuksen perusteella Riihikoskella ei ole pidetty uskottavana.

Lepistö omistaa puolet Eurassa olevasta rivitalo-osakkeesta ja käy työssä Säkylässä. Koska vuokrasuhde Riihikoskelle on jäänyt todistamatta, henkikirjoittaja toteaa perusteina kotipaikan määrittelemiselle olevan sen, missä henkilöllä on asunto, missä hän käy töissä ja muut vastaavat seikat, kuten sukulaisuus- ja hoitosuhteet.