Marttilaan lisää kuntouttavaa työtoimintaa

0
Marika Hirvensalo ja Liisa-Anneli Holmberg esittelevät työttömien ryhmän työn tuloksia Martinmajalla. Polku puuceehen on tasoitettu ja erityisesti Martinmajan seniorikäyttäjien arvostama kaide on viittä vaille valmis.
Marika Hirvensalo ja Liisa-Anneli Holmberg esittelevät  työttömien ryhmän työn tuloksia Martinmajalla. Polku puuceehen on tasoitettu ja erityisesti  Martinmajan seniorikäyttäjien arvostama  kaide on viittä vaille valmis.
Marika Hirvensalo ja Liisa-Anneli Holmberg esittelevät työttömien ryhmän työn tuloksia Martinmajalla. Polku puuceehen on tasoitettu ja erityisesti Martinmajan seniorikäyttäjien arvostama kaide on viittä vaille valmis.

MARTTILA. Marttilan työttömyysaste on kohonnut Auranmaan alueen korkeimmaksi. Kunnan työttömyysprosentti on nyt 12,4. Työttömyyden kasvu on viime vuosina ollut Marttilassa melkoista: vuonna 2012 työttömyysaste oli vielä 7,4.

Kuntouttava työtoiminta on tullut Marttilassa tarpeeseen. Kunnat ovat vastanneet eri tavoin niille asetettuun velvoitteeseen järjestää kuntouttavaa työtoimintaa yli 300 päivää työmarkkinatuella olleille työttömille. Marttilassa ryhmämuotoisesta kuntouttavasta työtoiminnasta on saatu hyviä kokemuksia ja se tulee lisääntymään.

Uuden ohjaajan myötä ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa voidaan piakkoin järjestää kahtena päivänä viikossa. Sosiaaliohjaaja Marika Hirvensalo ottaa yhteyttä henkilöihin, joille kuntouttavaa työtoimintaa tarjotaan.

–Vastaanotto on ollut oikein myönteinen, hän kertoo.

–Tämä on työttömille iso asia. Moni on huomannut, että erilaisia ongelmia alkaa tulla, mutta ei ole jaksanut  tehdä niille mitään. Ryhmään on lähdetty innokkaasti ja poissaoloja on harvoin, selvittää sosiaalijohtaja  Liisa-Anneli Holmberg.

Lue lisää 27.02.2015 lehdestä