Metsästäjien valiojoukko valmiina susijahtiin

0
Ville Kalluinen ja Marko Setälä tutkivat lupa-alueen karttaa. Mynämäen, Nousiaisten, Pöytyän ja Oripään alueella elää kaksi susilaumaa, joista saa kannanhoidollisella poikkeusluvalla kaataa kolme sutta.
Ville Kalluinen ja Marko Setälä tutkivat lupa-alueen karttaa. Mynämäen, Nousiaisten, Pöytyän ja Oripään alueella elää kaksi susilaumaa, joista saa kannanhoidollisella poikkeusluvalla kaataa kolme sutta.
Ville Kalluinen ja Marko Setälä tutkivat lupa-alueen karttaa. Mynämäen, Nousiaisten, Pöytyän ja Oripään alueella elää kaksi susilaumaa, joista saa kannanhoidollisella poikkeusluvalla kaataa kolme sutta.

SUSIALUE. Varsinais-Suomen sudenmetsästäjät alkavat olla valmiusasemissa aikaisintaan tiistaina alkavaa susijahtia varten. Maakunnan kahdesta susilaumasta saa kannanhoidollisilla poikkeusluvilla kaataa kolme sutta. Pöytyä on molempien laumojen ydinreviirialuetta. Pyynti on tarkoitus kohdistaa haittaa tai vahinkoa aiheuttaneisiin nuoriin susiin. Jahdin toteuttavat ennalta nimetyt metsästäjät.

Mynämäkeläiset metsämiehet, luvanhakija Ville Kalluinen ja jahtipäällikkö Marko Setälä olivat keskiviikkona odottavalla kannalla. Jahtia valmistelevia töitä on tehty paljon ja ”sertifioidut” metsästäjät on koulutettu toimimaan asianmukaisesti, kun h-hetki koittaa.

–Jahdin käynnistämisestä ei tiedoteta julkisesti. Tieto toimitetaan vain poliisille ja riistakeskukselle, mutta keväthangilla voi kyllä jokainen huoleti hiihdellä. Sivulliset eivät ole metsästyksen puolesta vaarassa, Setälä selvittää.

 

Lue myös aiheesta myöhemmin perjantaina 20.2. julkaistu juttu ”Sudenpyynti saa odottaa”.

 

Lue lisää 20.02.2015 lehdestä