Peurakolareiden määrä jälleen uuteen ennätykseen

0
Peurakolareiden määrä kasvoi viime vuonna uuteen huippuunsa, vaikka peurakannan uskotaan paikoin harventuneen. Kuva: AVL arkisto/ Urpo Lehtimäki
Peurakolareiden määrä kasvoi viime vuonna uuteen huippuunsa, vaikka peurakannan uskotaan paikoin harventuneen. Kuva: AVL arkisto/ Urpo Lehtimäki
Peurakolareiden määrä kasvoi viime vuonna uuteen huippuunsa, vaikka peurakannan uskotaan paikoin harventuneen. Kuva: AVL arkisto/ Urpo Lehtimäki

AURANMAA. Peurakolareiden määrä saavutti viime vuonna jälleen uuden huippunsa. Auranmaalla sattui 271 peurakolaria, mikä on lähes 30 prosenttia enemmän kuin vuonna 2012, jolloin edellinen huippu saavutettiin.
Peurakolareiden määrä lisääntyi kaikissa Auranmaan kunnissa. Pöytyällä kolarit lisääntyivät määrällisesti, Tarvasjoella suhteellisesti eniten. Koskella kasvu on ollut loivinta. Oripäässä peurakolareiden määrä on kahdessa vuodessa kasvanut noin neljänneksellä, vaikka metsästäjien mukaan peurakanta on Oripäässä harventunut.
Pöytyän seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Hannu Aallon mukaan Oripään suunnalla susien uskotaan harventaneen peurakantaa jopa niin, että metsästystä pitäisi vähentää. Arvelu peurakannan vähenemisestä perustuu muun muassa siihen, etteivät peurat tule enää entiseen tapaan syöteille.

Lue lisää 10.2.2015 lehdestä