Seitsemänkymppisiä viettävän KarKu:n toiveissa urheilukentän kunnostus

0
Karit Sävelkoski ja Laine testaavat tandemsuksia Marjatta Sävelkosken, Jaakko Hirvensalon ja Merja Männikön kannustaessa.
Karit Sävelkoski ja Laine testaavat tandemsuksia Marjatta Sävelkosken, Jaakko Hirvensalon ja Merja Männikön kannustaessa.
Kari Sävelkoski ja Ari Laine testaavat tandemsuksia Marjatta Sävelkosken, Jaakko Hirvensalon ja Merja Männikön kannustaessa.

PÖYTYÄ/Karinainen. Kyrön urheilukentän peruskorjaus olisi 70-vuotisjuhliaan viettävälle Karinaisten Kunnolle mieluinen syntymäpäivälahja. Muut toiveet menevät yläkerran ja kilpaurheilijoiden suuntaan. Yläkerralta kuntolaiset toivovat kunnon talvikelejä, kilpaurheilijoilta menestystä.
–Esimerkin voima on valtava, seuran toiminnassa pitkään mukana ollut Kari Sävelkoski toteaa.
Sävelkosken mukaan suomalaishiihtäjien menestys Sotshissa on näkynyt hiihtoinnostuksen kasvuna. Nyt kun luntakin on tarjolla, Sävelkoski toivoo samaa Falunin MM-kisoilta.
70-vuotiaan Karinaisten Kunnon vahvimmat vuodet näyttävät olevan takana, mutta vielä seurassa henki ja toivo pihisee uudesta tulemisesta. Jäseniä seuralla on noin 550.
–Vetäjistä toiminta on kiinni. Tällä hetkellä meillä on toimintaa pyörittämässä viisi nuorta, mikä on jatkuvuuden merkki, seuran sihteeri Marjatta Sävelkoski iloitsee.
Hiihto ja yleisurheilu ovat edelleen seuran ykköslajeja, minkä lisäksi tarjolla on muun muassa lasten tanssiryhmää ja ipanoiden pallokerhoa.
–Kun kaikista ei tarkoitus tulla kilpailijoita, on entistä tärkeämpää tarjota mielekkäitä vaihtoehtoja. Tärkein tehtävämme on herättää kipinä elinikäiseen liikuntaharrastukseen, Marjatta Sävelkoski pohtii ja toivoo, että seurassa pystyttäisiin tarjoamaan nykyistä enemmän toimintaa muillekin kuin nappulaikäisille.
Karinaisten Kunto juhlii 70-vuotista taivaltaan sunnuntaina leikkimielisen liikunnallisissa merkeissä. Ohjelmassa on muun muassa rastirataa, mönkijäajelua, temppurataa, pulkkamäkeä, poniratsastusta ja tandemhiihtoa. Raittiissa ilmassa temmeltämisestä tulee tietysti nälkä, joten tarjolla on myös hernekeittoa. Kaikille juhlaan mukaan lähteville on luvassa yllätyslahja.

Koko perheen liikuntatapahtuma Kyrön koululla 8.2. kello 11–14.

Lue lisää 6.2.2015 lehdestä