Kansanedustajaehdokkaat siirtäisivät omaishoidon tuen Kelaan

0
Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok), Tuula Hällfors-Laaksonen (sdp), Lauri Heikkilä (ps), Annika Saarikko (kesk), Annika Lapintie (vas), Marja Saario (vihr), Åsa Gustafsson (rkp) ja Raino Hannula (kd) kannattivat kaikki omaishoidon tuen siirtämistä Kelan maksettavaksi. Kuva: Özkan Inhanli
Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok), Tuula Hällfors-Laaksonen (sdp), Lauri Heikkilä (ps), Annika Saarikko (kesk), Annika Lapintie (vas), Marja Saario (vihr), Åsa Gustafsson (rkp) ja Raino Hannula (kd) kannattivat kaikki omaishoidon tuen siirtämistä Kelan maksettavaksi. Kuva: Özkan Inhanli
Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok), Tuula Hällfors-Laaksonen (sdp), Lauri Heikkilä (ps), Annika Saarikko (kesk), Annika Lapintie (vas), Marja Saario (vihr), Åsa Gustafsson (rkp) ja Raino Hannula (kd) kannattivat kaikki omaishoidon tuen siirtämistä Kelan maksettavaksi. Kuva: Özkan Inhanli

PÖYTYÄ/Riihikoski. Omaishoidon tuki pitäisi siirtää Kelan maksettavaksi. Tästä Oivalluksia omaishoitoon -paneeliin kokoontuneet kahdeksan eri puolueen edustajat olivat täysin yksimielisiä. RKP:n edustajaa lukuun ottamatta kaikki panelistit olivat eduskuntavaaliehdokkaita.

Nykyisin omaishoidon tuen maksaa kunta ja se on määrärahasidonnainen eli omaishoitaja voi jäädä ilman tukea, jos määrärahat ovat loppu.

–Jos tuen maksaisi Kela, ehdot ja maksatus olisivat kaikille samat kotikunnasta riippumatta, painotti kokoomuksen ehdokas Tarja Mäki-Punto-Ristanen.

–Kirjoitin puolueemme ohjelmaan jo viisitoista vuotta sitten, että tuki pitäisi siirtää Kelalle. Olen myös ehdottanut tuen muuttamista verovapaaksi. Hallituspuolueilla olisi kyllä ollut aikaa laittaa tämä asia kuntoon, totesi perussuomalaisten kansanedustaja, marttilalainen Lauri Heikkilä.

Panelistit olivat valmiita myös myös korottamaan tukea, osa reilustikin. Nykyisin kuntien menoista noin 0,6 prosenttia kuluu omaishoidon tukeen.

Lue lisää 24.03.2015 lehdestä