Mattias Poutanen paini SM-hopealle

0

ILMAJOKI, AURA. Auranmaan Painiseuran Mattias Poutanen, 17, paini  junioreiden SM-hopeaa kreikkalais-roomalaisessa painimuodossa Ilmajoella. 55-kiloisten sarjassa kilpaileva Poutanen voitti neljästä ottelustaan kolme. Vain kultamitaliin yltänyt Järvenpään EM-kisapainija Kasperi Lehtonen oli niukasti Poutasta parempi.
Painiseuran päävalmentaja Jari Tuominen sanoo, että neljä vuotta Auranmaan Painiseurassa paininut mynämäkeläinen Poutanen on kehittynyt lujasti. Merkit näyttävät hyviltä. Ilmajoellakin oli aika pienestä kiinni, ettei Poutasen kaulaan olisi ripustettu kultamitali. Kokeneempi Lehtonen oli lujilla Poutasen kanssa.
–Mattias on lahjakas painija ja todella tunnollinen harjoittelija. Hän on pystypainissa varsin hyvä, mitta- ja voimasuhde on kohdallaan. Tyyppinä Mattias on viileä eli hän pystyy tarvittaessa taktikoimaan, Tuominen kehuu tuoretta mitalistia.

Juttua on päivitetty 2.4. klo 13.10.