Metsästäjät pettyneitä susilupien hukkaamiseen

0

AURANMAA. Suomen Riistakeskukselta poikkeusluvan susien kaatoon saaneet yhteisluvan metsästysseurat ovat pettyneitä Turun hallinto-oikeuden välipäätökseen, joka esti kannanhoidollisten susilupien käyttämisen. Torstaina julkaisemassaan tiedotteessa metsästysseurat paheksuvat asiassa ilmenneitä eriarvoisia menettelytapoja maakuntien välillä.
Metsästysseurojen mukaan lupa-alueella on kaksi lisääntyvää susilaumaa, joiden lisäksi alueella esiintyy muitakin yksittäisiä susia. Susia on laskettu olevan lupa-alueella vähintään 17 kappaletta.
Metsästysseuran muistuttavat, että Varsinais-Suomen alueelle myönnettyjen kolmen suden luvan tarkoituksena olisi ollut lisätä susien ihmisarkuutta.
–Alueen susista on kirjattu LUKE:n Tassu- järjestelmään yli 200 pihahavaintoa alkuvuoden aikana. Määrä on suurempi kuin koko Suomessa yhteensä vastaavana aikana. Tälläkin viikolla susia on havaittu alueen kuntakeskuksien läheisyydessä, metsästysseurat kertovat tiedotteessaan.
Metsästysseurat syyttävät viranomaistahoja vastuun siirtelystä ja toteavat metsästäjien olevan turhautuneita alueen tiheään ja voimistuvaan susikantaan.