Pöytyälle tulee kolme yhtenäiskoulua

0
Kyläkoulujen opettajat ja muu yleisö näyttivät aavistavan jo kokouksen alussa, mikä on koulukeskustelun lopputulos.
Kyläkoulujen opettajat ja muu yleisö näyttivät aavistavan jo kokouksen alussa, mikä on koulukeskustelun lopputulos.
Kyläkoulujen opettajat ja muu yleisö näyttivät aavistavan jo kokouksen alussa, mikä on koulukeskustelun lopputulos.

PÖYTYÄ. Pöytyän valtuusto päätyi pitkällisen keskustelun, neuvottelutauon ja kolmen äänestyksen jälkeen hyväksymään kunnanhallituksen sille esittämän koulustrategian. Sen toteuttaminen johtaa viidessä vuodessa kaikkien kyläkoulujen lakkauttamiseen ja yhtenäiskoulujen perustamiseen Riihikoskelle ja Kyröön.

Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain oli Ulla-Riitta Arvolan (kok) esitys Auvaisten ja Heikinsuon kyläkoulujen säilyttämisestä ja yhtenäiskoulujen rakentamisesta ja Vilja Lahden (kesk) esitys kaikkien kyläkoulujen säilyttämisestä. Lahti voitti äänestyksen luvuin 18-12, viisi tyhjää.

Toisessa äänestyksessä Lahti voitti Ilkka Rantalan (ko) esityksen kyläkoulujen lakkauttamisesta ja Kyrön sekä Riihikosken alakoulujen laajentamisesta äänin 18-13, neljä tyhjää. Rantalan esityksessä yhtenäiskouluista olisi luovuttu.

Viimeisessä äänestyksessä vastakkain olivat Lahden esitys sekä kunnanhallituksen esitys kolmesta yhtenäiskoulusta. Kolmen yhtenäiskoulun malli voitit äänestyksen luvuin 23-6, kuusi tyhjää.

Käytännössä tämä tarkoittaa Mustanojan ja Auvaisten kyläkoulujen lakkauttamista kevään 2017 jälkeen ja Riihikosken yhtenäiskoulun toiminnan aloittamista syksyllä 2017. Kaulanperän ja Karinainen-Heikinsuon kyläkoulut lakkautetaan keväällä 2020 ja Kyrön uusi Elisenvaaran yhtenäiskoulu aloittaa toimintansa syksyllä 2020.

Koulujen laajennus ja rakentamiskustannukset on arvioitu alimmillaan 13 miljoonaksi euroksi.

Lue lisää 30.04.2015lehdestä