Oripään seurakunnassa kaavaillaan liitosta Pöytyän seurakuntaan

0
Säilyykö Oripään seurakunta itsenäisenä vai tuleeko siitä mahdollisesti Pöytyän kappeliseurakunta? Oripään kirkkovaltuusto käsittelee asiaa kesäkuun kokouksessaan.
Säilyykö Oripään seurakunta itsenäisenä vai tuleeko siitä mahdollisesti Pöytyän kappeliseurakunta? Oripään kirkkovaltuusto käsittelee asiaa kesäkuun kokouksessaan.
Säilyykö Oripään seurakunta itsenäisenä vai tuleeko siitä mahdollisesti Pöytyän kappeliseurakunta? Oripään kirkkovaltuusto käsittelee asiaa kesäkuun kokouksessaan.

ORIPÄÄ. Oripään kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi ohjausryhmän suunnittelemaan ja tunnustelemaan seurakuntaliitosta Pöytyän seurakunnan kanssa. Kirkkovaltuusto käsittelee asiaa näillä näkymin 11. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan.

Oripään vt. kirkkoherra Irina Kaukinen ei halua kommentoida asiaa yksityiskohtaisemmin, koska siitä ei ole vielä neuvoteltu lainkaan Pöytyän seurakunnan edustajien kanssa. Tosin Kaukinenkaan ei usko, että lähestyminen olisi Pöytyän seurakunnalle suuri yllätys.

Pöytyän seurakunnan talouspäällikkö Leena-Maija Rantala on viime syksystä lähtien hoitanut myös Oripään seurakunnankin taloutta. Hän toteaa seurakunnan tehneen alijäämäisiä  tilinpäätöksiä jo useina vuosina. Tähän saakka on selvitty vanhoja säästöjä syömällä, mutta nyt niitä ei ole enää juurikaan jäljellä.

–Oripään seurakunnassa on kaikki kunnossa, se on kompakti, hyvin hoidettu ja velaton, mutta seurakunnan toiminta edellyttää tiettyjä virkoja ja nyt verotulot eivät enää riitä kaikkiin menoihin, Rantala selvittää tilannetta.

Lue lisää 15.05.2015 lehdestä