FC Kyntäjät pelaa nuorten omilla ehdoilla

0
Jere Sillanpäällä (vas), Jere Sollalla, Waltteri Aarniolla ja Miika Hounilla on kaikilla palloilutaustaa. FC Kyntäjissä pelataan pilke silmäkulmassa.
Jere Sillanpäällä (vas), Jere Sollalla, Waltteri Aarniolla ja Miika Hounilla on kaikilla palloilutaustaa. FC Kyntäjissä pelataan pilke silmäkulmassa.
Jere Sillanpäällä (vas), Jere Sollalla, Waltteri Aarniolla ja Miika Hounilla on kaikilla palloilutaustaa. FC Kyntäjissä pelataan kuitenkin pilke silmäkulmassa.

AURA. Jos ei taidolla, sitten nuoruuden innolla. Ja hauskanpito edellä. Vaikkapa tällä tavalla voisi luonnehtia nuorten opiskelijapoikien kaveriporukalla muodostaman FC Kyntäjät -joukkueen pelifilosofiaa.
Pojat ovat kaveriporukalla jo aiempina kesinä käyneet pitämässä palloilutaitoja yllä minkä muilta harrastuksilta, jääkiekolta ja pesäpallolta, ovat ennättäneet. Jo viime keväänä tuli kutina, että olisi kiva päästä pelaamaan oikeita pelejäkin. Silloin porukka myöhästyi sarjailmoittautumisesta, mutta tänä keväänä kuntoliiga kutsui.
–Halusimme pelata niin, että on vastustaja, tuomari ja säännöt. Treenaamme kuitenkin omilla ehdoilla, Waltteri Aarnio selvittää joukkueen muodostamisen taustoja.
Treenejä joukkue pyrkii pitämään kerran viikossa sillä periaatteella, mikä päivä parhaiten mahdollisimman monelle sopii. Pelejä on kerran viikossa.
Treeneissäkin pojat kertovat keskittyvänsä siihen, mikä on hauskaa, eli pelaamiseen. Valmentajaa he eivät ole kokeneet tarpeelliseksi, sillä pelinälkää riittää ja hyvällä kaveriporukalla joukkuehenki on korkealla ja kaikista asioista pystytään sopimaan keskenään.

Lue lisää 5.6.2015 lehdestä