Lauantaina vietetään kyläkauppapäivää

0

AURANMAA. Lauantaina vietetään valtakunnallista kyläkauppapäivää. Mukana tapahtumassa ovat lukuisat Auranmaan alueen kyläkaupat.

K-kaupoista tapahtumaan osallistuvat K-extra Riihitori Riihikoskelta, K-extra Munkki Koskelta ja K-extra Taateli Tarvasjoelta. Mukana menossa ovat myös Kosken ja Marttilan Salet sekä Mellilän ja Pöytyän Siwat.

Siwoissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa: Mellilän Siwalla partiolaiset paistavat muurinpohjalettuja kello 11–15. Luvassa on myös tuote-esittelyjä, tikanheittokisa, arvaamiskilpailuja ja lasten piirustuskilpailu. Hyväntekeväisyystempaus järjestetään partiolaisten hyväksi.

Pöytyän Siwalla taas on kello 10–14 katuliitupiirtoa lapsille ja lapsenmielisille, kukkamyyntiä, hernekeittoa. Mustanojan kylätoimikunta on paikalla ja museopappila on poikkeuksellisesti auki. Hyväntekeväisyystempaus järjestetään Pöytyän VPK:n hyväksi.

Valtakunnallisen kyläkauppapäivän tarkoituksena on muistuttaa oman kyläkaupan merkityksestä maaseudun ja haja-asutusalueiden asuttavuudelle ja elinvoimaisuudelle.