Oripään ja Pöytyän koulusopimus etenee Oripään valtuustoon

0

ORIPÄÄ. Oripään ja Pöytyän kouluyhteistyön toteutuminen astui askelen eteenpäin, kun Oripään kunnanhallitus hyväksyi sopimuksen omalta osaltaan. Seuraavaksi asia etenee valtuustokäsittelyyn.

Pertti Liinoja (vas) esitti, että asia palautetaan uuteen käsittelyyn, mutta ehdotus ei saanut kannatusta. Seuraavaksi Liinoja ehdotti, ettei kunnanhallitus esitä koulusopimuksen hyväksymistä valtuustolle, mutta sekään esitys ei saanut kannatusta taakseen.

Oripään yläkoululaisten koulusuunta on vaihtumassa Pöytyälle, koska Alastaron yläkoulun olemassaolo on koettu epävarmaksi. Oripään ja Pöytyän kouluyhteistyö astuisi voimaan 1.8.2017. Sopimus on irtisanottavissa aikaisintaan 20 vuoden kuluttua. Opetus tapahtuisi Elisenvaaran, Riihikosken ja Yläneen yhtenäiskouluissa.