Oripään seurakunta aloittaa liitostunnustelut Pöytyän kanssa

0
Oripään kirkkovaltuusto kokoontui torstaina pohtimaan muun muassa seurakuntaliitosneuvottelujen aloittamista.
Oripään kirkkovaltuusto kokoontui torstaina pohtimaan muun muassa seurakuntaliitosneuvottelujen aloittamista.
Oripään kirkkovaltuusto kokoontui torstaina pohtimaan muun muassa seurakuntaliitosneuvottelujen aloittamista.

ORIPÄÄ. Oripään seurakunta lähtee suunnittelemaan mahdollista seurakuntaliitosta Pöytyän seurakunnan kanssa. Oripään kirkkovaltuusto keskusteli asiasta torstaina ja nimesi ohjausryhmän tunnustelemaan liitosmahdollisuuksia.
Soraääniä liitosneuvotteluista ei valtuustossa juurikaan kuultu. Ainoastaan Tuire Paju esitti ääneen epäileviä kysymyksiä. Paju kantoi huolta Oripään seurakunnan palveluista ja pelkäsi Pöytyän seurakunnan ajavan ne alas.
Vt. kirkkoherra Irina Kaukinen vakuutti, ettei mitään palveluita ole vielä menetetty.
–Emme ole viemässä seurakuntaa kurjuuteen, Kaukinen sanoi ja totesi, että ratkaisuja on tehtävä niin kauan kuin niihin voidaan itse vaikuttaa.
Mikko Nurmi muistutti seurakunnan taloustilanteesta ja totesi vapaaehtoisen liitoksen antavan seurakunnalle pakkoliitosta paremmat mahdollisuudet neuvotella. Valtuuston puheenjohtaja Kalevi Mäntysaari totesi niin ikään, ettei Oripään seurakunnan taloutta saada kuntoon esimerkiksi veroäyrin nostolla.
Seurakuntaliitosta tunnustelevaan ohjausryhmään Oripään kirkkovaltuusto nimesi tuomiokapitulin ohjeiden mukaisesti johtavat viranhaltijat sekä kirkkovaltuuston ja -neuvoston puheenjohtajiston. Pöytyän kirkkoneuvosto teki vastaavat valinnat aiemmin tällä viikolla.
Mikäli seurakuntaliitosneuvottelut etenevät suotuisasti, lopullisia päätöksiä liitoksesta tehdään aikaisintaan ensi vuoden elokuussa. Liitos tulisi voimaan vuoden 2017 alusta.

Lue lisää 16.6.2015 lehdestä