Poliisi kaipaa kesäasunnoista anastetuille tavaroille omistajia

0

AURANMAA. Poliisi on selvittänyt Auranmaallekin ulottunutta mökkimurtojen sarjaa ja löytänyt satoja murtojen yhteydessä anastettuja esineitä. Näille tavaroille etsitään nyt oikeaa omistajaa.
Lounais-Suomen poliisi on pidättänyt Salossa asuvan 48-vuotiaan naisen tutkiessaan kesämökkeihin, asumattomiin asuntoihin ja ulkovarastoihin kohdistuneiden varkauksien sarjaa. Naisen hallusta poliisi on takavarikoinut kesäasunnoista anastettua omaisuutta. Osalle tavaroista on jo esitutkinnassa löydetty laillinen omistaja, mutta selvitettävää riittää, sillä esineitä on satoja.
Selvitettävät rikokset ovat tapahtuneet parin viimeisen vuoden aikana etupäässä haja-asutusalueella Salon, Someron, Kosken, Pöytyän, Marttilan ja Loimaan seuduilla. Pidätetyn naisen hallusta ja eri myyntipisteistä on takavarikoitu astioita, maljakoita, käsityökaluja, valaisimia, koriste-esineitä, maitotonkkia, antiikkisia käsityökaluja, erilaista talonpoikaisesineitä, puisia laatikoita, tuoleja, arkkuja, vaatteita, leluja ja sekalaista käytettyä vanhempaa koti-irtainta sekä keräily-esineitä.
Poliisi pyytää rikoksen kohteeksi joutuneita asianomistajia, joiden kesäasunnoista on anastettu edellä mainitun tapaisia etupäässä vanhoja esineitä, tutustumaan Salon poliisin takavarikossa olevaan tavaraan saapumalla arkipäivänä virka-aikaan Salon poliisiaseman päivystykseen.
Loimaan seudulla asuvat voivat tutustua esineistä laadittuun valokuvaluetteloon Loimaan poliisiasemalla.