Possutus alkaa tiistaina Koskella – vettä ei saa laskea öisin hanasta

0
Santio-Patakoski alueen vesijohtojen puhdistus käynnistyy tiistaina. Vesijohdot puhdistetaan putkipossuiksi kutsutuin puhdistuselementein.
Santio-Patakoski alueen vesijohtojen puhdistus käynnistyy tiistaina. Vesijohdot puhdistetaan putkipossuiksi kutsutuin puhdistuselementein.
Santio-Patakoski alueen vesijohtojen puhdistus käynnistyy tiistaina. Vesijohdot puhdistetaan putkipossuiksi kutsutuin puhdistuselementein.

KOSKI. Koskella on ryhdytty toimenpiteisiin mangaanin poistamiseksi vesijohtoverkostosta. Sorvasto-Patakoski -alueen vesijohtoverkoston puhdistus tehdään ilman pesuaineita puhdistuselementein eli putkipossuin. Varsinainen vesijohtoverkoston puhdistus eli possutus käynnistyy ensi viikolla.

Possutus alkaa tiistaina 23.6. kello 22 ja päättyy perjantaina 26.6. kello 6. Toimenpiteet toteutetaan öisin kello 22:n ja 6:n välillä.  Tarkoituksena on puhdistaa vesilaitoksen ja paloaseman välinen 1960-luvulla rakennettu runkovesijohto. Myös runkovesijohdosta haarautuvat vesijohdot Sorvastolla ja Patakoskella possutetaan.

Possutuksen aikana kello 22–6 Sorvasto-Patakoski alueella ei saa laskea vettä hanasta, sillä puhdistuksessa irtoavat sakkeumat voivat kulkeutua vesijohtoihin ja tukkia vesikalusteita. Myös pesukoneiden käyttö on samasta syystä kiellettyä. Päivisin vettä saa käyttää normaalisti.

Kosken teknisen johtajan Jouko Sinkon mukaan myös muualla Koskella on varauduttava mahdollisiin vesikatkoksiin ja sakkauman irtoamisiin possutuksen aikana, minkä vuoksi vedenkäyttöä suositellaan välttämään koko verkoston alueella.

Lue lisää 18.06.2015 lehdestä